Ανάληψη δράσης

Τι μπορώ να κάνω

Αντιμετωπίζοντας τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο στόχος για την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη ( HbA1c) και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας καθορίζονται από το γιατρό σας με βάση το διαβήτη σας, την ηλικία σας και τη γενική κατάσταση της υγείας σας. Η τήρηση αρχείου και η τακτική καταγραφή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε πότε είστε εντός ή εκτός στόχου.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά μεταβολές των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, τότε επιπρόσθετα με τις μετρήσεις του σακχάρου, ένα αρχείο με την καθημερινή διατροφή, τυχόν άσκηση και την φαρμακευτική αγωγή σας με τις αντίστοιχες δοσολογίες μπορεί να βοηθήσει εσάς και το γιατρό σας στην κατανόηση των αιτιών αυτών των μεταβολών.

Όσον αφορά το πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να μετρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας, μιλήστε με το γιατρό σας.

Συμπληρώστε την λίστα ερωτημάτων

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Ζώντας με το διαβήτη, καλό είναι να συζητάτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας με το γιατρό σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λίστα ερωτημάτων που θα σας βοηθήσει να συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας

Εάν εμφανίζετε συχνά μεταβολές του σακχάρου στο αίμα, μεγαλύτερες από αυτές που σας έχει υποδείξει ο γιατρός σας, μιλήστε μαζί του. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι έχετε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για να κατανοήσετε τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα. Δεν είστε μόνοι.

Χρησιμοποιήστε τον οδηγό συζήτησης για να εξετάσετε τις επιλογές που έχετε με τον γιατρό σας και να σας βοηθήσει.